На 10 и 11 март СУ "Екзарх Антим I" беше домакин на Националния кръг на международното състезание „Kangaroo Global Linguistics 2023“ на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България!

Изключително висока оценка и комплименти получихме от Асоциацията и всички гости за организацията, концерта и прекрасните условия, които предоставихме за провеждане на състезанието, в което участваха над 800 ученици от страната.

На 10 март посрещнахме всички участници в състезанието „Kangaroo Global Linguistics 2023“ със стилен концерт изнесен в Дом на културата "Арсенал". В програмата на концерта се представиха: мажоретния състав с ръководител Христина Христова, Театрално студио "Антим" с ръководител Наташа Джуркова и музикалните ни паралелки с грандиозна визитка подготвена от младите ни музикатни и учителите по музика: Соня Ясенова, Мариана Мъгева, Соня Владева, Тодор Говедаров, Диан Тодоров, Марина Стефанова и Марияна Кирова. Публиката видя изпълнения на вокалната група на най-малките ни музиканти от 1, 2, и 3 клас, на вокланата група с ученици от 5, 6, 7, 8, 9 клас, на фолклорна формация от 9 клас, на гайдарския състав , на рок група "Метаморфоза", иновативната интерпретация на "Седнало е Джоре Дос" в три стила: рок, джаз и фолклор. В програмата взе участие и младежки фолклорен състав "Арсенал" с ръководител Ваня Минчева, в който участват и антимовци. Гостите и участниците в състезанието бяха поздравени от кмета на община Казанлък г-жа Галина Стоянова, директора на нашето училище г-жа Радиана Стефанова и началника на РУО-Стара Загора г-жа Милена Йолдова-Стоянова чрез поздравителен адрес. Водещ на концерта беше Пенка Василева-учител по български език и литература. Сценарий и организация - Наташа Джуркова.

На 11 март с много стройна организация, чийто главен дизайнер беше директор Радиана Стефанова, с активното участие на учителите по английски език: Елена Василева,Галина Янкова, Красимира Хаджийска и Павлина Калчева и с участието на всички учители от нашето училище, бяха посрещнати участниците в националния кръг на международното състезание. Директорите на училищата членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България с удоволствие разгледаха STEM центъра и музея на СУ "Екзарх Антим I" чрез специална презентация подготвена от ученици от 7 до 11 клас и учителите Станимира Вълчева, Цветелина Буюклиева, Бояна Филипова и Росица Минчева. Редовното събрание на Асоциацията беше открито от домакина -директор Радиана Стефанова. Гостите видяха двата видео клипа на нашето училище носители на първа награда в художественото-музикално състезание на Асоциацията от 2016г. и от 2021 г. Членовете на събранието обсипаха с овации изпълнените песни от Елена Николаева от 11б клас.

СУ „Екзарх Антим I“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата от 2013 г. и е носител на плакет по повод десетата годишнина на Асоциацията на Кеймбридж училищата, както и на наградата „Училище на годината 2022“ по повод 15-ата годишнина на асоциацията.

Благодарности за участието на АНПТ "Искра" с ръководител Цветан Цочев, Вокална фолклорна група с ръководител Соня Владева и Габриела Жекова с вокален педагог Мариана Мъгева в официалната вечеря на гостите.

 

https://knews.bg/s-tarzhestven-konczert-otkriha-mezhdunarodnoto-sastezanie-kangaroo-global-linguistics-2023-v-kazanlak/