Периодът от 30.03.2023г. до 07.04.2023г. бе посветен на Международния ден на детската книга- 2 април. Беше наситен с разнообразни дейности.

Началото бе поставено с открит урок на тема „Любими приказки“, който бе изпълнен със загадки и занимателни задачи. В него най-малките антимовци от 1.в клас прочетоха три от най-харесваните от малки и големи приказки, научиха за живота на техните автори, редиха пъзели и откриваха поуки. Учениците от 1.б клас също се потопиха във вълшебния свят на приказките. В часовете по изобразително изкуство те нарисуваха свои любими приказни герои. Най-добрите творби са поставени на изложба в коридора на училището.

Второкласниците посетиха Детско-юношеския отдел на библиотека „Искра”. Чрез презентацията „Валери Петров - приятелят на децата" малките антимовци се запознаха с живота и творчеството на автора. Те четоха негови стихотворения и решаваха кръстословица, свързана с книгата „Пет приказки”. Учениците научиха как да станат бъдещи читатели на библиотеката и да бъдат добри приятели с книгите.

Един от часовете по четене за учениците от 2. клас премина под наслов „Мамо, прочети ми“. Родители представиха свои любими книжки от детсктвото и четоха от тях на децата си. В разговор след това, учениците задаваха интересни въпроси и получиха още по- неочаквани отговори.

Третокласниците и четвъртокласниците участваха в Седмицата на детската книга с две инициативи: „Прочети моята любима книжка“ и „Щафетно четене“. Антимовци донесоха свои любими книжки и ги предложиха на свои съученици. Така те се запознаха с нови приятели- тези от книгите.

Много вълнуващо премина втората инициатива „Щафетно четене“, при която група ученици от 3. и 4. клас четоха приказки на децата от подготвителните групи от ДГ „Теменуга“ и ДГ „Юрий Гагарин“. Те не само си припомниха времето, когато са посещавали детската градина, но и показаха на своите учителки колко много са научили в училище. Прочетоха на малките деца свои любими приказки. Подариха им книжки с книгоразделител и им пожелаха да бъдат любознателни и да обичат книгите, защото „Светът принадлежи на тези, които четат“, както е казал Рик Холанд.