…Апостолът живя, бори се и отдаде живота си за свободата…

С редица мероприятия в продължение на седмица учениците от начален етап отдадоха заслужена почит пред делото и подвига на великия син на България – Васил Левски.
Най-малките антимовци се запознаха и научиха много за живота и делото на Левски, направиха виртуална разходка из Национален музей „Васил Левски“ (1а клас), рецитираха стихове, подготвиха изложба с листчета за краснопис (1б клас), изработиха триизмерна апликация с фигурата на Васил Левски, четоха и гледаха драматизация на „Апостолът в премеждие“ (1в клас).
Учениците от 2а и 3в клас подготвиха тематична украса за класните стаи. 2б клас представи изложба, рецитал и драматизация на откъс от „Апостолът в премеждие“ – „В Илчовото кафене“. Във 2в клас учениците разказваха за живота и делото на Дякона, рисуваха негов портрет и изработиха книжки.
Под мотото „150 минути посветени на Апостола“ премина седмицата в 3а клас. Учениците донесоха и четоха книги, свързани с живота и делото на Васил Левски. 4а клас отдаде почит към Апостола с четене на стихове и кът, посветен на живота му.
Седмицата, посветена на 150-та годишнина от обесването на Васил Левски, приключи с грандиозен финал. В тържественото честване взеха участие учениците от трети и четвърти клас с изпълнение на незабравими песни, завладяващи стихотворения и драматична сцена от живота на Левски, под ръководството на учителите: Хр. Ройдова, П. Овчарова, Д. Станджикова, Е. Пантелеева, Ив. Христова. От началото на седмицата, учениците се запознаха с живота и делото на Апостола чрез интерактивни игри, беседи, видео уроци и изработка на табла. В следобедните часове се проведе и състезание по Лъвски скок. Победител беше Христо Карастоянов. За финал бе организирана викторина с награди за най-досетливите ученици.
Untitled design