Рециклирай- не спирай!

Това беше мотото на днешния ден за антимовци.
Световният ден на рециклирането ангажира и завладя вниманието на малки и големи антимовци с разнообразни, интересни и забавни дейности.
Главно действащо лице в днешния ден беше специалния ни гост- Майката Природа. Тя посети класовете, разговаря с учениците, присъства на всички предвидени занимания за рециклирането. Майката Природа призова антимовци да станат нейни помощници и герои на рециклирането, за да се опазят и подобрят условията за живот на всички нейни деца- растенията, животните, хората. Антимовци подписаха огромен постер- обещание в знак на съгласие, че Природата има нужда от грижата на всеки един от нас.
Първокласниците изработиха шевици като използваха стари листи от техни тетрадки в часа по математика. В часовете по български език и литература учениците от 2б, 5б, 6а клас драматизираха българската народна приказка „Сливи за смет“. Учениците от 3 и 4 клас редиха пъзели с мисли за значението на природата и нейното опазване. В час по физическо възпитание и спорт 6б клас участваха в спортна игра за рециклирането. В час по математика 5а клас решаваха пиктограми. Модели на клетки с рециклируеми материали изработваха учениците от 5б клас в часа по човекът и природата. В часа по музика 2в клас пяха песни за природатата. Изящните ни мажоретки изписаха в своя композиция призива "Рециклирай".
С много въображение и творчески устрем учениците от 5,6,7, 8,10 клас представиха на специална изложба свои постери и картини посветени на световния ден на рециклирането и опазване на природата. В изложбата със свои творения- макети и поставки за вази от рециклируеми материали се включиха и учениците от 2, 5, 6, 7 клас.
В ролята на майката Приророда днес влезе Елена Николаева от 12б.
Дрескода за днес беше зелено. Някои ученици носеха отличителти знаци с мотото на деня, а други окачиха постери на вратата на класната си стая. Появиха се и „говорещи кошчета за отпадъци“ като специален урок по рециклиране.
Отбелязването на Световният ден на рециклирането в нашето училище е част от инициативата „Влез в зеления кръг“ по проект Еко училища. Координатор на проекта в СУ „Екзарх Антим I“ е Александрина Шомова.
Благодарности за участието в богатството от дейности и занятия към всички , които с желание и ентусиазъм се включиха в днешната ни кампания.