"Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки"

Учители по география и икономика от СУ "Екзарх Антим I" участваха в Национална училищна конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки".
Ивелина Делева и Ганка Мушикова представиха два интердисциплинарни урока от иновативния ни порект "Глобални цели-готови за едйствие" пред близо 200 училищни директори и учители по природни науки, математика и информатика, образователни експерти, представители на бизнеса и на институции, ангажирани със сферата на образованието. Съибитието се проведе от 24 до 25 март в 51. СУ ,,Елисавета Багряна" - София.
Втората национална СТЕМ конференция се провежда с цел да даде началото на ежегодни срещи на преподаватели по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, човекът и природата, както и информатика. Форумът се организира под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН), с партньорството на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град, с Националния СТЕМ център, със Синдиката на българските учители (СБУ), с Центъра за творческо обучение, с издателствата "Просвета" и "Клет", с фондацията "Заедно в час", с Центъра за развитие на човешките ресурси, с "Уча.се", "От Марс", с Центъра за образователни инициативи, "Джуниър Ачийвмънт", със Сдружението на директорите в системата на образованието в България и с програмата "Еразъм+".