Уроците на природата

Нестандартен урок по технологии и предприемачество в 4в клас.
Четвъртокласниците се изправиха пред предизвикателството да участват в урок на английски език с гости от 4 държави: Норвегия, Естония, Гърция и Португалия. Иновативният урок, изнесен от Росица Минчева, е част от Еразъм+ проекта "STEAM Innovative teaching in the Digital Era", съфинансиран от ЕС, и беше част от програмата на третия ден от международната среща, на която нашето училище е домакин.
Малките антимовци изследваха ценните уроци на природата вплетени в съвременните изобретения и иновации и сами построиха вятърна турбина. Гостите се впечатлиха от работата на ученическите екипи, от отговорното и разумно отношение към природата и ангажираността им към нейното опазване Толкова малки, а вече активни граждани, както, разбира се, и от тяхното ниво на английски език.
Работният ден за учителите от партньорските училища продължи в два международни екипа, които ще подготвят
два урока по човекът и природата и ще
изнесат съвместно в сряда в 5 и 6 клас.
Много вълнение преживяха гостите от Норвегия, Португалия и Естония, защото при посещението си в музея на СУ "Екзарх Антим I" откриха себе си в секцията eTwinning проекти. С тези три училища си партнирахме в продължение на 10 години и имаме в историята си 6 успешни eTwinning проекта, всички отличени с европейски знак за качество и две Специални награди. Координатор на тези eTwinning проекти, както и на настоящия Еразъм+ проект е Наташа Джуркова.
Музейната експозиция беше представена от ученици от 9, 10 и 11 клас с ръководител Станимира Вълчева и от Росица Минчева.
Благодарности за съдейкгниена на учениците от 4в и техния класен ръководител Антоанета Зланкова