В навечерието на великденските празници сме горди да се похвалим с още награди в областта на музиката!

На 28.04.2024 година, в село Черганово, се проведе Втория Национален Фолклорен Фестивал с конкурсен характер „От Лазаровден до Гергьовден“. В конкурсната програма участваха над 100 изпълнители от цялата страна, председател на журито беше д-р Дарина Славова, преподавател по фолклорно пеене при Държавна музикална академия, град София.
Втора награда, сребърен медал и Диплом за „Много добро представяне“ завоюва Вокално трио „Антим“ в състав Преслава Дончева, Мария Попова и Магдалена Кунева от VIIIв клас, профил „Музика“. Ръководител – Полина Порумова, също получи лична награда от организаторите за работа с деца и юноши в запазване и обогатяване на българския фолклор.
Гайдарите ни Петрослав Милев и Георги Давчев, ученици от 6 клас, паралелка разширено изучаване на музика, с учител Тодор Говедаров, бяха наградени с Диплом и златен медал.
Скъпи ученици и учители, желаем ви още много участия, с които да увеличавате колекцията с отличия! Благодарности отправяме и към родителите за тяхната подкрепа!
Бъдете здрави!
Весели великденски празници!