ВЕСЕЛО Е С НАС В ПЪРВИ КЛАС!

12.май бе още един различен и вълнуващ ден за най-малките антимовци - първокласниците. В актовата зала на училището се проведе празник под надслов „Весело е с нас в първи клас“. Всеки клас излъчи свой отбор, състоящ се от шестима участници.

Отборите бяха изправени пред най-разнообразни предизвикателства – тематични занимателни игри, подреждане на пъзели и решаване на тестове. В състезанието отборите показаха знания по български език и математика, комбинативни умения, както и умения за работа в екип.

През цялото време публиката подкрепяше бурно състезателите. Жури в състав Велизар Китов, Бояна Филипова и Росица Минчева имаше тежката задача да определи класирането.

Отборите получиха грамоти и предметни награди.

Празникът беше изпълнен с много песни, танци и веселие. Грация, изтънченост и финес ни показаха танцьорите от групата по спортни танци с ръководител Йоана Шишкова, които изпълниха виенски валс и ча-ча-ча. Най-малките ученици по народно пеене от 1в клас Ивайла Калчева, Десислава Падалчева, Сияна Юсеин и Стефани Енчева с ръководител Соня Владева ни зарадваха с изпълнение на песента „Тръгна Желка“. Диан Гърдев и Ивон Заякова от 1б клас и ръководител Мариана Мъгева ни поздравиха с изпълнения на пиано. Много добро настроение внесе и изпълнението на група за народни танци „Антимчовченца“ с ръководител Пепа Янева, която представи „Буенек“ и „Плесни с лява, плесни с дясна“, а за финал прикани публика и участници да се хванат за ръце за едно право хоро под съпровода на песента „Седнало е Джоре“.

Водещ на събитието беше Диана Каярова. Идеята и организацията на празника са дело на учителите в ГЦОУД – 1.клас – Павлина Тотева, Светла Тодорова и Тошка Топчиева.