Антимовци участваха в Регионален форум в гр. Сливен по Национална програма "Иновации в действие".

Директорът на СУ "Екзарх Антим I" Радиана Стефанова и Александрина Шомова- учител по биология и ЗО взеха участие във форум с основен акцент STEM иновациите и съвременните предизвикателства в образованието. Регионалният форум, се проведе на 26 април в СУ „Константин Константинов“ гр. Сливен с надслов „Мечтай и постигай“ и се организира от Регионално управление на образованието – Сливен в рамките на Националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката.

Пред повече от 150 участници от областите - Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора - учители от 14 училища, както и преподаватели от три университета от Югоизточна България - Бургаски свободен университет, Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите - Стара Загора и Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Техническия университет - София, Александрина Шомова представи проекта разработен с ученици от 7в клас "Алтернативно лечение на бактериална инфекция".

Г-жа Стефанова и Александрина Шомова взеха участие в творчески STEM работилници, педагогически ателиета, обмен на опит в областта на дигитализацията в образованието и др. по време на форума.