Антимовец е финалист в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee за втора поредна година!

Манол Манолов от СУ "Екзарх Антим I" е единственият финалист от Казанлък в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което предстои да се проведе на 22 април тази година. Тази година над 4200 ученици от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на 800 трудни думи на английски език. Най-добрите 30 от тях стигнаха до финала, след като положиха огромни усилия да докажат, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати. Всички те се състезаваха за Голямата награда – летен лагер, по време на който да учат и се забавляват заедно, докато общуват помежду си на английски език.

На 25 март се проведоха регионалните кръгове на Тринадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищните шампиони и техните подгласници премериха сили в регионалните състезания, а най-добрите тридесет от тях стигнаха до финалния кръг.

Ето и какво споделя самият Манол - “Казвам се Манол Манолов и съм на 12 години. Уча в СУ „Екзарх Антим I” в град Казанлък. Участвам за втора година в състезанието и за втори път се класирам за национален финал. В Spelling Bee ми харесва това, че състезанието ми дава възможност да преодолея притесненията си да говоря пред публика, както и че обогатява речника ми. Уча думите като ги чета – скривам и повтарям 10-15 пъти, но ако думата е много дълга или по-трудна я пиша поне по 5 реда. Много обичам да съм сред природата и да се разхождам с приятели. Като хоби се занимавам и с бойни изкуства 3 пъти седмично.”

Пожелаваме успех на Манол!

https://www.spellingbee.bg/meet-the-national-finalists…/