Да си част от миналото, настоящето и бъдещето на Средно училище "Екзарх Антим Първи" е въпрос на чест и гордост и е за цял живот!

Празничният ден за 185 годишния ни юбилей завърши с тържествен концерт.

Възпитаници и приятели на Антим от близко и далече бяха дошли специално за празничния ден, за да поздравят всички антимовци за юбилея.

Водещ на концерта беше Виктор Дремсизов, който веднага след предаване в Bulgaria ON AIR пристигна в Дома на културата "Арсенал", за да покаже живата си връзка с училището, в което се е обучавал от 1 до 12 клас.

"Изключително много се вълнувам,защото Средно училище "Екзарх Антим Първи" ми даде сила и посока, за да бъда това което съм днес. Благодарен съм на всички учители и на моите съученици. 12 безценни години, които никога няма да забравя. Аз съм и ще бъда антимовец наистина за цял живот"- сподели Виктор пред публиката на концерта.

Рок група "Антим" - в първия си състав, група "Казанлъшко настроение", Надя Тончева и Димитър Вакарелов- всички те възпитаници на СУ "Екзарх Антим I" пяха с удоволствие за празника на своето училище. В програмата се включиха и приятелите на"Антим" - младежки танцов състав "Арсенал" с ръководител Ваня Минчева и "Дива денс" с ръководител Анаида Дадашова, както и Junior Band от гр. Верико Търново, които бяха с нас през целия ни празничен ден. За любимото училище изпълниха песен Гергана Пенчева и Кристин Ялъмова от 2 клас с разширено изучаване на музика с вокален педагог Мариана Мъгева. Публиката беше очарована от бъдещите първокласници- децата от ДГ "Юрий Гагарин" с музикален ръководител Михаил Христов, дошли да поднесат своя поздрав за големия ни празник.

Директорът на училището г-жа Радиана Стефанова с прочувствено слово привества голямото семейство на Антим за празника. Приветствия отправиха Ваня Иванова - секретар на т община Казанлък и старши експерт Кузман Кузманов от РУО Стара Загора. Поздравителни адреси получихме от областния управител на област Стара Загора и от казанлъшките училища и детски градини.

По повод 185 годишния юбилей на СУ "Екзарх Антим I" почетен знак за Специален принос в историята на училището се присъдиха на Христо Нонов и Иван Матанов - директори на нашето училище от последните десетилетия.

Рок група "Антим" до 2017 г. - Ивелина Делчева, носител на приза Ученик на Випуск 2017 - вокал, Стоян Русев - бас китара, Симеон Комитов - барабани и Диан Тодоров - китара, който е вече преподавател по китара в СУ "Екзарх Антим I".

"Казанлъшко настроение" - Евгени Коев - носител на Специалната награда -статуетка от националния конкурс "Музикални награди" на СУ "Екзарх Антим I", Цветелина Башкехайова, Йордан Владев, Петко Трополов.

Тридесет са вече възпитаниците на Антим, които продължиха пътя си в СУ "Екзарх Антим I" като преподаватели.