Днес се проведе Общински кръг на Националното състезание по БДП. За втора поредна година бяхме домакини.

В 1-ва възрастова група в състезанието се включиха отборите на СУ”Екзарх Антим I”, ОУ“Св.Паисий Хилендарски”, ОУ”Мати Болгария”, ОУ“Чудомир”, ОУ”Кулата”, ОУ”Никола Й.Вапцаров”, ОУ” Георги Кирков”.

В 2-ра възрастова група се включиха отборите на СУ”Екзарх Антим I”, и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Състезанието протече в два етапа: решаване на тестови въпроси и практически тест- преминаване през трасе.

В първа възрастова група(5-7клас) победител стана отборът на ОУ”Мати Болгария”, второ място - ОУ”Никола Й.Вапцаров”, а отборът на Антим се класира на трето място. Във втора възрастова група (8-10клас) отборът Антимовци, се класира на второ място, а победители са участниците от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Членове на комисията: Невена Бочукова - главен ръководител, Горан Кънев - инспектор към Районно управление гр.Казанлък, в ролята на главен съдия. Членове на журито бяха инструктори от автошколи и представители от Община Казанлък.

Подаръци за победителите бяха осигурени от Община Казанлък и СБА Казанлък, плакети и грамоти от СУ”Екзарх Антим I”.

Отборът ни показа много добри познания по безопасност на движение по пътищата в теоритичната част, както и демонстрира умения в управлението на велосипед.

Ръководител на отборите е г-жа Ганка Мушикова.

Участниците в състезанието бяха посрещнати подобаващо от Мажоретен състав ”Антим”, гайдари от различни възрастови групи и специално музикално изпълнение от трети клас с ръководител Марина Стефанова. Учениците със специални образователни потребности организираха тематична изложба под ръководството на техните учители.

Желаем успех на победителите на следващите кръгове.