"Ум без граници"- състезание за отборите „Знаещи“ от Антим продължава!

Вчера премериха силата на своята досетливост, съобразителност и знания отборите на 11а, 11б, 11в. Класирането:

На първо място се класира отборът „Знаещи“ на 11а клас -Габриела Жекова, Симона Златанова, Геновева Бюлекова, Дария Кутикова, Павлин Рашев, Никола Мирчев, Христо Николов

Второто място заеха „Знаещите“ на 11б клас - Мартин Карамалаков, Максим Илиев, Кристиян Георгиев, Калоян Хърлев, Мариам Петрова, Виолета Бъчварова, Никол Джукова

Трето място получиха „Знаещите“ на 11в клас - Ани Тенева, Мария Калпачева, Пламен Георгиев, Весела Колева, Виктор Шандров, Димитър Панов, Денимир Делчев.

Изпълнението на всички задачи от отборите се оценяваше от жури в състав :Валя Радева – учител по биология и здравно образование и председател на журито, Валя Гърбачева- учител по информационни технологии, Бояна Филипова – начален учител и участник в първите издания на състезанието „Ум без граници“. „Знащите“на 11 клас трабваше да минат през 6 кръга и да се справят с редица предизвикателства - математически, логически, да предизвикат досетливостта си. Имаха музикалната загадка предоставена от Соня Ясенова- учител по музика и традиционната загадка на Никола Атанасов -учител по изобразително изкуство.

Форматът на състезанието е създаден през 1996 година и възстановен през 2023 г. от Наташа Джуркова по повод 185 годишния юбилей на училището ни.

Целта на състезанието е да представи един забавен и нетрадиционен начин за учене на различни области от знанието. През 2016 г. състезанието беше изнесено и в международен мащаб по един от проектите на училището ни по програма Еразъм+.

В организацията на състезанието взеха участие: посланиците на Европейския парламент: Славена Кирова, Михала Кулева, Памела Ангелова. Музикално оформление-Атанас Грунов. Благодарности на класните ръководители: Радостина Трифонова, Христина Христова и Борис Кадънов за съдействието при сформирането на отборите от 11 клас.