Говорещи кошчета за отпадъци се появиха в Антим!

Атракцията на деня!
Говорещи кошчета за отпадъци се появиха в Антим!
Днес по повод Световния ден на рециклирането учениците от СУ "Екзарх Антим I" имаха много забавна и интересна изненада- нестандартен и иновативен урок по рециклиране, в който кошчетата за отпадъци проговориха.
И малки и големи много се забавляваха. Вижте видеото в следващия пост.
Иновацията е своеобразен край на проекта "Global Goals- Ready for Action! съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС и допълнение към проведения флашмоб на партньорите по проекта през април 2023г. в Казанлък. Тогава всички участници в международната среща влязоха в нестандартната роля на отпадъци, за да привлекат вниманието към най-големия враг на планетата ни и дефилираха по улиците на Казанлък, а на площад "Севтополис" демонстрираха убеждението си, че изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие зависи от действията и поведението на всеки човек. Всеки може да бъде полезен с нещо много лесно и достъпно - да намали отпадъците в своето домакинство, да рециклира и да не замърсява природата със свои отпадъци.
Зад днешната атрактивна и иновативна инсталация за деня на рециклирането са замесени: Наташа Джуркова- координатор на Еразъм+ проекта, Максим Илиев и Мартин Карамалаков от 12б клас.