СУ" Екзарх Антим I" се присъедини към голямото семейство на Екоучилищата в България и по света

Прекрасна новина! Горди сме да Ви споделим, че на световния ден на околната среда, 5-ти юни, СУ" Екзарх Антим I" се присъедини към голямото семейство на Екоучилищата в България и по света! В нашето училище вече ще се вее Зеления флаг, символ на промяната в екологичното мислене на младите хора по света.
През изминалата учебна година, благодарение на действащия еко- комитет към училище, който се състои от ученици, учители, родители и член на Младежкия общински съвет, бяха извършени разнообразни дейности, целящи развитието на еко-самосъзнание във всеки един наш ученик. Всеки антимовец стана съучастник в опазването на природата и своето училище по един или друг начин.
Програмата "Екоучилища" се състои от седем стъпки, които всяко училище трябва да предприеме, за да подобри екологичните си показатели. Тя е най-голямата глобална програма за устойчиви училища и обхваща 59 000 училища в цял свят с около 20 000 000 ученици и 1 400 000 учители.
Координатор на програмата за СУ "Екзарх Антим I" е Александрина Шомова, учител по човекът и природата.
Поздравления за ентусиазма на членовете на екокомитета и координатора на проекта. Поздравления за всички ученици, учители и родители, които взеха активно участие във всички училищни инициативи включени в програмата ни за спечелване на Зеления флаг.